Ongenode medereiziger - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu Ongenode medereiziger - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu

Ongenode medereiziger

Door: Willem en Paulien

Blijf op de hoogte en volg Willem en Paulien

20 September 2010 | Indonesië, Batavia

Blurp, burp, burp, Willem boert wat af; uit alle gaten van zijn lichaam komen overtollige gassen; de stoelgang is al tijden abnormaal, dan weer heftige steken in de buik, keertje overgeven, de aanhoudende algehele lamlendigheid; wat is er nou aan de hand? Diareeremmers, antibiotica, pilletjes voor misselijkheid, niets lijkt te helpen of zou het gewoon komen door de antimalaria tabletten die we al maanden slikken? Ergens in ons achterhoofd denken we aan alle enge tropische aandoeningen die je hier toch wat gemakkelijker oploopt, maar ‘het zal toch niet’. Toch laat het idee dat er een ongewenste mee-eter in Willem zijn darmen zit ons niet los; even wat meer informatie hier over opzoeken. De gezondheidssectie in onze reisbijbel de Lonely Planet verschaft ons meer inzicht in het bestaan van de reizigersparasiet Giardia Lamblia… De omschrijving lijkt toch wel verdacht veel op waar Willem last van heeft, met name de ‘Eggy burps’ :). De juiste antibiotica kan deze ongenode medereiziger wel de das om doen en zelfs op het kleine eilandje waar we nu zitten is dit medicijn te krijgen! Gelukkig zitten we nu op de beste plek (Gili Air; 1 van de 3 Gili eilanden ten westen van Lombok) om je niet helemaal top te voelen. Een hele dag in een houten hut op palen met een strodakje of strandbedje hangen met een zeebriesje, lekker weer en een goed boek is geen straf… Inmiddels zijn we hier alweer 10 dagen en lijkt het erop dat het vervelende organisme het loodje heeft gelegd en begint Willem zich weer wat beter te voelen nu hij niet meer ongewenst gastheer hoeft te spelen. Wat ook ontzettend leuk was is dat we de afgelopen 3 dagen gezamenlijk met Floor en Nynke hebben kunnen relaxen op Gili Air! Morgen is het na al het gerelax en veel gezelligheid met allemaal Nederlanders die we hier hebben ontmoet tijd om weer verder te reizen. We hebben nog 1,5 week Indonesië te gaan en hebben besloten nog niet te druk te gaan reizen ivm Willem zijn nog wat lage energieniveau. We gaan Bali nog wat meer verkennen (het Noorden) en sluiten de laatste dagen af in Jakarta.

Na ons vertrek uit Manila hebben we ons eerst een avond vermaakt in Kuala Lumpur en zelfs nog een drankje gedronken met een Maleisiër die we kennen uit Amsterdam. De volgende dag door naar Hindoeïstisch Bali met overal tempels en kleine offertjes waar je bijna over struikelt. Dagje strand in Sanur en cultuur gesnoven in Ubud en lekker gefietst en gehiked. Na een paar toch wat regenachtige dagen hadden we het in Ubud wel gezien en besloten we door te gaan naar Lombok. Dit eiland is weer islamitisch en dat hebben we gemerkt zo tegen het einde van de ramadan! Een paar dagen hebben we rondgereden op een scooter en hebben we het Zuiden van Lombok bekeken. Op de terugweg naar Senggigi terug belandden we midden in de drukte van het net gestarte Suikerfeest: een hele belevenis!

Even wat ondersteunend beeldmateriaal van onze Indonesiëtijd tot zover; de parasiet hebben we helaas (nog) niet vast kunnen leggen…

De volgende keer zullen we jullie waarschijnlijk begroeten vanuit Sydney of Nieuw Zeeland!

Liefs van ons

• 20 September 2010 - 07:07

Chris Loos:

Ik weet niet wie jullie versagen schrijft, maar het is om te smullen. Complimenten!

Mooie dag!
    Chris

• 20 September 2010 - 07:26

Piep En Mam-Sy:

Hallo lieverds,
    Er gebeurt weer vanalles tijdens jullie reis... helaas is Willem deze keer flink de pineut. Gelukkig dat hij weer opknapt.
    Heel gezellig dat Floor en Nynke een paar dagen bij jullie waren!
    Een fijne tijd nog in Indonesië en dán naar NZ waar we jullie gaan ontmoeten!
    Liefs, ons

• 20 September 2010 - 07:44

Friso:

Wat een spannend verhaal weer. Willem, je ziet er op de foto's gelukkig nog goed uit ;-)

Veel plezier!

gr.

Friso

• 20 September 2010 - 08:02

Hugo Veldhuizen:

Hahah, wat een geweldige verhalen! Keep up the good work!!

• 20 September 2010 - 08:08

Tineke:

Haai lieve skatten!

Wat heerlijk om weer jullie belevenissen te mogen lezen. Het is iedere keer genieten om weer iets van jullie te horen en te zien.
    Goed om te horen dat Wim weer opknapt!

Geniet daar van het heerlijke weer....hier regent het en is het koud!

Dikke knuffel en kus van ons

• 20 September 2010 - 08:19

Sanne:

heeyho!
    Leuk die parasieten.. ik heb er ook eentje opgelopen in de filippijnen! Ietsje minder vervelend dan die van jou.. vond het wel een gezellig nieuw huisdiertje na het gemis van cuttles! ;-)

• 20 September 2010 - 10:08

Jantje:

He globetrotters,

Wat weer een leuke foto's. Mooie om weer wat van jullie te horen. Als ik die leuke vakantiehuisjes op het strand zie moet ik meteen aan onze vakantie in Thailand denken. Ook de scooter en de benzine in fles komen bekend voor. Wel erg vervelend die ongewenste medereiziger, hoop dat het inmiddels wat beter gaat. Hier in Fryslan alles prima, Jasmijn rendt het hele huis door en begint steeds meer te kletsen. Akkelien begeleid tegenwoordig twee probleem pubers en ik ben net met een wijnopleiding begonnen. Eigenlijk gaat alles gewoon z'n gangetje en dat bevalt opzich prima.
    P.s. De wintersport voor januari staat al weer op de planning. Typisch Nederlands he, al dat plannen. Geniet samen nog lekker en we zijn weer benieuwd naar jullie nieuwe verslagen.

Dikke tût, Jantje

• 20 September 2010 - 10:14

Bianca:

Ziet er allemaal weer prima uit!! Gelukkig is Willem weer bijna beter! Veel plezier lieverds! xoxo

• 20 September 2010 - 10:14

Bianca:

btw... Bas en Amanda zitten nu op het zuidereiland in NZ!! misschien kom je ze nog tegen! :) xoxo

• 20 September 2010 - 11:03

Ome Leo:

Geweldige teksten Paulien!

Sterkte Willem! Hopelijk is het niet te besmettelijk. Gelukkig zie je er op de laatste foto's al wat opgeknapter uit.

Groet uit Zwolle!

• 20 September 2010 - 16:16

Suuz:

Hey lieve Wim & Pien,

Leuk om weer een update te krijgen, bedankt!
    Als ik het weer bij jullie zie, word ik daar wel een beetje jaloers van. Hier regent het wat af en is het super somber buiten. Bah, het begint echt herfst te worden.
    Wim: heel veel sterkte met je 'beestje'. Hopelijk heeft ie snel genoeg van je darmen!
    Pien: sterkte met je zieke man :)
    Ik ben benieuwd naar de NZ verhalen!!

Liefs Suuz

• 20 September 2010 - 17:29

Lotty:

Ha lieverds!

Haha, Giardia Lamblia, is 1 van de vriendjes die Anna-Wya ook mee had genomen uit India, ieuwwk... Medicijnen helpen echter inderdaad heel goed!

Mooie verhalen verder en leuk om Floor en Nynke bij jullie op de foto's te ontdekken! Geniet en we zien uit naar de volgende berichten!

Xx

• 22 September 2010 - 15:53

Frannie:

He moppies,

soms zit het mee.... en soms zit het tegen... maak ik op uit jullie verhalen! Sneu voor Wimpie, maar t gaat weer beter gelukkig!!! Gaaf hoor, nog steeds heerlijk om zo'n update te lezen en foto's te zien! Geniet er maar lekker van, wij hebben hier vandaag een prachtige zomerse dag en uiteraard gaat het vanaf morgen weer regenen, haha. Ik stuur je snel een mail PAulien, ik was er al begonnen :)

Dikke knuffel

• 24 September 2010 - 20:11

Adri En Roelien:

Ziet er allemaal wel mooi uit hoor, alleen jammer van de ongenode gast, maar gelukkig is die al weer vertrokken.
    Veel plezier daar nog en goede reis naar de volgende bestemming en lekker genieten met pa en ma van D.
    gr. van ons uit Scheerwolde

• 01 Oktober 2010 - 15:54

Martijn & Pauline:

Beste kosmopolieten,

Dank voor de gezelligheid op Gili Air en het delen van onze laatste avond in Seminyak.

Succes met de verdere exploratie van de wereld en we houden jullie online in de gaten tot de Mata Hari-reunie in 2011!

Groet,
    Martijn & Pauline

• 03 Oktober 2010 - 11:49

Thessa:

hoi lieve paulien en wim
    hoe gaat het met julie in nieuw-zeeland
    met mij gaat het goed
    tot gauw lieverts
    dikke tut van Thessa

• 05 Oktober 2010 - 21:25

Robbert Dansen:

Leuke teksten, mooie foto's. Jullie vallen van de ene bijzondere ervaring in de andere! Je begrijpt het leven pas als je er ten volle deel van uit maakt, en de kansen die je krijgt aanpakt. Dat doen jullie zeker, bewonderenswaardig!

Hoop dat Willem alweer opgeknapt is, dat maakt het allemaal wat eenvoudiger.

Wens jullie een goede voortzetting van julliem ontdekkingsreis!

Groetjes Robbert

van thesssa
    doei lieverds

• 03 November 2010 - 10:30

Pauline:

He rufthutje(sorry lezers)en Plien!Ik ga 4 november 1 maand alleen terug naar oa onze Gili!Ik zal Willems hut heiligen....dikke kussen van Martin en Pauline(Seyminjak mijdt ik!)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx