Anders dan anders - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu Anders dan anders - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu

Anders dan anders

Door: Willem en Paulien

Blijf op de hoogte en volg Willem en Paulien

03 Januari 2011 | Argentinië, Buenos Aires

Kerst in Nederland betekent voor ons het herdenken van de geboorte van Jezus, een gezellig samen zijn met onze beide families, lekker eten en winterse temperaturen. Geen van deze 4 aspecten waren aanwezig bij onze Kerst in Santa Cruz in het kinderhuis. Wij hadden besloten dat wij deze kerst, die hoe dan ook anders dan anders zou zijn, een project te zoeken waar wij iets zouden kunnen betekenen voor mensen/kinderen. Volgens onze contactpersoon van het Kinderhuis was er rondom Kerst personeelstekort dus zou er volop te doen zijn voor ons. Bij aankomst leek het erop dat de mensen daar niet helemaal door hadden wat we kwamen doen, maar we werden super gastvrij ontvangen en konden in een prima huis de komende nachten doorbrengen. De 1e dag hebben we maar volop met de kinderen gespeeld en al snel kwamen we er achter dat ons Spaans echt nog niet toereikend genoeg is om met de kinderen of volwassen goed te kunnen converseren. Onze favoriete uitingen waren ‘No entiendo’ (ik begrijp het niet) en ‘No se’ (weet ik niet). Op vrijdagochtend gingen we inkopen doen voor het kerstdiner voor de avond. De rest van de dag hebben we steeds aangeboden te helpen met de voorbereidingen voor het Kerstfeest, maar volgens de mensen was er niets te doen. Dan meer weer spelen met de kinderen, wat best intensief was. De avond kwam en wij dachten dat de Kerstviering wel ergens rond 19.00 u zou beginnen. We hadden al een paar keer gevraagd hoe laat het zou beginnen, maar we kregen geen tijd te horen, alleen maar ‘tarde, tarde’ (later, later). Rond 20.00 u gingen we maar even in de keuken kijken of we konden helpen, maar alles was nog donker. Dan maar weer terug naar onze casa en het om 22.00 u nog een keer proberen. Er brandde weliswaar licht en er lag 1 geschilde aardappel op het aanrecht en 3 meisjes waren relaxed wat groenten aan het snijden, maar nog steeds konden we niets doen. Vanaf 13.00 u ’s middags hadden we niets meer gegeten, dus hongerig en moe zijn we in slaap gevallen en werden we rond 23.30 u weer wakker. Het was of verder slapen of toch nog 1 blik in de feestzaal kijken of er al wat leven in de brouwerij was. Toch maar even gaan kijken en JA HOOR: slaperige kinderen zaten/lagen te wachten. Eindelijk begon het ons te dagen… ze vieren hier geen kerstavond, maar beginnen pas om 24.00 u als Kerst begint! Uiteindelijk werd het nog een aardig feestje met volop vuurwerk, behoorlijk lekker eten en een feestelijke taart en kropen we om 04.00 u ons bed in. De volgende ochtend hadden we ons meest uitgebreide kerstontbijt ooit met 2 sneetjes oud droog kaal brood en een kopje thee. Wat hebben we het toch altijd fantastisch goed in Nederland! Na een 1e Kerstdag met schoonmaken en voetballen, zijn we op zondag na een kerkdienst van 3,5 uur naar een relaxed hostel in Santa Cruz gegaan, hebben we heerlijk kunnen skypen met familie en zijn we ’s avonds lekker uit eten geweest! Al met al was het een interessante culturele ervaring, maar volgend jaar toch maar weer gezellig in Nederland!

Na een korte tussenstop bij Samuel & Ximena in Santiago, zijn we woensdagavond aangekomen in Buenos Aires (BA). Omdat het rondom de jaarwisseling erg druk is BA hadden we van te voren een hostel geboekt. Maar wat bleek: we hadden voor de verkeerde data geboekt! Stonden we daar om 22.00 u ’s avonds zonder hostel! Er komt altijd een oplossing en nu dus ook, alleen moesten we van de 5 nachten 3 keer verkassen. Na geïnstalleerd te hebben belandden we om 24.00 u nog in restaurant, wat hier heel normaal is! De rest van de dagen hebben we veel tijd doorgebracht met Gijs en Sietske (de gekke limbo’s genoemd in een eerder blog) en andere gezellige Nederlanders. Hoogtepunten waren de tangoshow, waar we zelf ook nog wat pasjes hebben mogen leren, oudejaarsdag bij een groot zwembad, een spetterend Oud & Nieuw feest, waarbij we geen vuurwerk hebben gezien, een ontspannen nieuwjaarsdag met de start van de Dakar rally en gisteren een leuke dag in de wijken La Boca en San Telmo! Vanavond gaan we weer een 16 uren durende busrit maken naar het Noorden van Argentinië om de grootste watervallen (Iguazu watervallen) ter wereld te gaan aanschouwen!

Foto’s zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/psgroenvandorsten/Blog3Januari2011?authkey=Gv1sRgCLP-36jVmPm24QE&feat=directlink

Hasta Pronto (nog 32 dagen), Willem & Paulien

• 03 Januari 2011 - 18:16

XxL:

Man oh man, how big the world is...
    Wat weer een ervaringen, mensen. Toch bespeur ik een groeiende hang naar Nederland. Nog een maandje en dan zijn jullie weer terug in ons kikkerlandje. Zal wel ontzettend afkicken zijn om daarna de dagelijkse 'sleur' weer op te pakken.
    Kan niet wachten om jullie te spreken en te zien.
    Geniet nog even!

Groet,
    XxL.

• 03 Januari 2011 - 18:23

Jan & Anny Bloemberg:

Wij wensen jullie een heel gelukkig en gezegend nieuwjaar toe.
    Groet vanuit een winters Ruinen.

• 03 Januari 2011 - 19:50

Joost:

Happy New Year!!

• 03 Januari 2011 - 19:59

Dorien:

He Willem en Paulien! Jullie ook een heel gelukkig en zegenrijk 2011 toegewenst! Spectaculairder dan 2010 kan haast niet, ... of wel?
    Groet,
    Dorien

• 04 Januari 2011 - 03:50

Gekke Limbo's..:

Hey voleerd tangodansers!

EINDELIJK! We zijn er!! Net gearriveerd in ons hostel in Ushuaia na een tergend langzame busrit vandaag (in totaal lekker 52 uur op een stoeltje gezeten) en nu maar hopen dat dit het waard is. De kleren hangen door de hele kamer te drogen (whoehow, weer eens een 2persoonskamer!) omdat onze tassen de busrit dan wel overleefd hadden, maar zeikenat geworden zijn!!

Anyway, GENIET van het waterspektakel en tot in El Calefate?!?!?

Dikke besos van ons

• 04 Januari 2011 - 18:06

Suuz:

Het bericht links bovenaan vind ik nog het leukst: 31 dagen voordat jullie terug komen! Aftelluh!!!

Geniet er desalniettemin nog van, want deze tijd komt nooit (alhoewel...) meer terug.

Voor jullie beiden ook een gelukkig en gezegend nieuw jaar. We zien uit naar de nieuwe reis, van het acclimatiseren, in Nederland en de plannen hier!

Liefs Wouter & Suuz

• 04 Januari 2011 - 20:42

Door & Co.:

Jaaaa....jullie ook de beste wensen voor 2011!
    Ik lees nog elke keer jullie verhalen en kijk de foto's met genoegen! Super!
    Wat gaat het hard....nog maar een paar daagjes. Geniet er nog van!
    Liefs Door.

• 05 Januari 2011 - 01:01

Samuel & Ximena:

das ook sneu zeg dat je verkeerd geboekt hebt voor je hostel. mooi dat het goed gekomen is... nou geniet nog maar even van de laatste 32 dagen in dit continent! het was geweldig jullie hier te hebben!! keep in touch!

• 06 Januari 2011 - 11:41

EJ:

He W&P,

Dat is wel even heel wat anders zo de kerst vieren.. maar zag wel een mooi stukje vlees op je bordje liggen. Misschien was dat de goedmaker voor het lange wachten... Paulien had in ieder geval een appeltje voor de dorst..De Foto aan het zwembad is dan best raar om te zien van jullie ben inmiddels zoveel aparte locaties en momenten gewend te zien!
    Geniet nog en heb het goed samen! want het schiet nu echt aardig op. Leuke foto trouwens van La Boca.

Liefs van ons allemaal

• 07 Januari 2011 - 08:23

Liesbeth Oosterhof:

Hi Willem & Paulien,

Allereerst de beste wensen; op naar een spetterend 2011!!

Hoe is het met jullie? Hebben jullie de busrit overleefd? Super om jullie verhalen te lezen en zo een beetje mee te zijn op reis! Heb nog niet veel van me laten horen, maar ben trouwe fan van jullie updates :). Mooie verhalen!

Geniet van elkaar en alle overige avonturen op de planning!

groetjes Liesbeth

• 08 Januari 2011 - 16:40

Sietske:

Lieve Willem en Paulien,

Even alles gelezen. Ik ben weer een beetje bijgepraat door jouw verhalen en de prachtige foto's! Wat vliegt de tijd! Ik zie dat jullie over een maand alweer terug komen. Ik kan nu zeggen:

Spreek je snel :)

Liefs Sietske

• 16 Januari 2011 - 19:20

Siebrand Papa Sandra:

ha willem en paulien leuk jullie ontmoet te hebben in cusco.van jullie verhalen genoten vooral bolivia natuurlijk.ook wij hebben ontzettend genoten van de 3 daagse salar de uyuni tour. heb nog een stuk gereden ivm oververmoeidheid chauffeur.wel cool lekker scheuren door de desert. ook de camino del la muerte was machtig.hoop dat het niet te koud voor jullie zal zijn (en te saai vooral) bij jullie terugkomst in het o zo saaie holland

groet siebrand

• 18 Januari 2011 - 12:59

Sanne:

Wauw, wat gaat de tijd snel....en ik zit eens even al jullie verhalen terug te kijken/lezen....wat hebben jullie ontzettend veel mooie dingen gezien en beleefd! Moet echt bijzonder zijn om dat samen gedaan te hebben, ervaring voor de rest van jullie leven! Leuk dat jullie al weer zo snel terug komen, hoop je dan snel weer te zien...Elke keer als ik voorbij Zouk kom moet ik altijd aan je denken Paulien!
    Geniet nog van jullie laatste mooie momenten, liefs Sanne

• 01 Februari 2011 - 16:53

Thessa En Anouk:

hoi wim en paulien
    hoe gaat het de laatse tijd met jullie?
    met ons gaat het super goed,we vinden het zoooo spannend dat jullie vrijdag terugkomen! zo spannend en leuk dan kan ik met jullie kroepen en knuffelen en paulien kan dan weer kriebelen op da rug dat kan je heel lekker ik wou ook weer eens een keertje bij jullie slapen? dat zou wel leuk zijn altid bij jullie het is zo'n leuke stad dat ik er wel elke dag heen wil nou ehhh doei tot over een paar dagen/nachtjes een hele dikke knuffel van thessa en anouk