Verkwikkend - Reisverslag uit Colonia del Sacramento, Uruguay van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu Verkwikkend - Reisverslag uit Colonia del Sacramento, Uruguay van Willem en Paulien Groen - WaarBenJij.nu

Verkwikkend

Door: Willem en Paulien

Blijf op de hoogte en volg Willem en Paulien

18 Januari 2011 | Uruguay, Colonia del Sacramento

We zijn in maar liefst 3 landen geweest de afgelopen 2 weken, maar toch hebben we de meest relaxte week van onze reis vorige week in het Zuiden van Brazilië op het eiland Ilha de Santa Catarina gehad. In een appartement vlakbij het strand hebben we een week de tijd genomen om samen met God en elkaar terug te kijken op onze reis zover en vooruit te kijken naar onze toekomst. We hebben heerlijk veel tijd gehad om te relaxen, bidden, lezen, na te denken en om dichter tot Gods plannen voor onze levens te komen. Dit alles in de omgeving van met jungle begroeide bergen, een wit strand, een blauwe zee, de zon en het geluid van het rollen van de golven maakte het tot een zeer geslaagde en VERKWIKKENDE week!

Voordat we in Brazilië uitkwamen zijn we vanaf de Argentijnse kant naar de Iguazu watervallen geweest op het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay! Wat een schitterend natuurgeweld! Samen met heel veel Zuid Amerikaanse vakantiegangers – die voortdurend aan hun maté nippen - hebben we genoten van dit enorme waterfestijn! Deze tussen de 270 en 300 watervallen met een breedte van ruim 2700 meter die tot wel 82 meter naar beneden kletteren, hebben we vanaf verschillende posities mogen bewonderen. Omdat we het zo fantastisch vonden en het ook erg heet hadden gekregen besloten we om een nat pak te gaan halen en de watervallen van wel héél dichtbij te gaan bekijken. In een grote speedboot kwamen we letterlijk onder de watervallen, zag je geen hand voor ogen en raakte je tot op het bot doorweekt: VERKWIKKEND!

Op het moment zijn we in Uruguay en hebben we de afgelopen 2 dagen in Montevideo doorgebracht. Onze timing leek niet helemaal goed te zijn. We dachten juist gezellig in het weekend in Montevideo te zitten, maar vanwege de vakantieperiode hier bleek Montevideo te zijn veranderd in een ghost-town. Verlaten straten, weinig bedrijvigheid en gesloten winkels en restaurants. Het nachtleven in Montevideo gaat echter wel altijd door en laat onze hostelkamer nu nét aan de voorkant van de enige en zeer rumoerige uitgaansstraat van Montevideo zitten! We hebben tot half 8 in de ochtend mee kunnen ‘genieten’ van dit feestgedruis. Omdat er niets in de stad te beleven was, hebben we een brakke fiets – met alleen een zware stand in de 5e versnelling – gehuurd om naar het strand te gaan. Hier was het natuurlijk wel gezellig druk. Om in het thema van deze blog te blijven: op de fietstocht terug werden we verrast door zeer zware stormen (tegenwind in versnelling 5 :S) en regenbuien: VERKWIKKEND voor de geest om niet al te gefrustreerd te raken en positief te blijven!

Gisteren zijn we in het zeer sfeervolle havenstadje Colonia del Sacramento gearriveerd, met leuke pleintjes, straatjes, mooie gebouwen en prachtige uitzichten op de zee. Morgen gaan we met de boot weer terug naar Buenos Aires. Al hoewel we in ons hoofd toch steeds meer aan het aftellen zijn en met thuis bezig zijn, hebben we nog mooie plannen voor deze laatste 2,5 week in het verschiet, waar we zeker nog van gaan genieten. We gaan nog een dikke week naar Patagonië en sluiten af met nog 4 dagen Buenos Aires! En dan zit dit fantastische jaar er toch echt op! Op 3 februari vliegen we vanaf Buenos Aires via Sao Paulo en London terug naar home sweet home Amsterdam, waar we op vrijdag 4 februari om 14.00 u aan hopen te komen.

Na deze blog horen jullie waarschijnlijk nog 1x van ons uit BA en daarna kunnen we elkaar weer spreken en zien in REAL LIFE!

Foto’s zijn te vinden via: http://picasaweb.google.com/psgroenvandorsten/Blog18Januari2011?authkey=Gv1sRgCKiw4NTav-KQTQ&feat=directlink

Hasta Pronto, Willem & Paulien

• 18 Januari 2011 - 15:51

Jelma En Adriaan:

Geweldig! Geniet! Tot snel weer. Montevideo, prachtig. Daar zit ik elke dag..

Hasta Pronto,

J&A

• 18 Januari 2011 - 16:05

Suuz:

Wat een prachtige foto's!
    Thanks voor de update en jullie vasthoudendheid hierin!
    Het was elke keer VERKWIKKEND om jullie (foto)verslagen te lezen/zien :)

Tot heel snel. xxx Suuz

• 18 Januari 2011 - 16:30

Wilsnetselaar:

ben benieuwd wat jullie verkwikkende tijd met God heeft opgeleverd, toekomstige missionplannen?
    Hier hebben we een 24/7 prayer week 16-22 jan., so you can join us..
    nog een paar geweldige weken!
    p.s. ik heb genoten van al jullie verhalen en foto's van begin tot nu

• 18 Januari 2011 - 17:47

Samuel & Ximena:

geweldig allemaal te lezen! nog veel plezier in de laatste paar weken! verder zijn we uiteraard ook benieuwd hoe verder, maar daar moet je dan maar over emailen of skypen! spreek je gauw!

• 18 Januari 2011 - 17:47

Gert Van Dorsten:

Hey lieve luitjes,
    Mooi om weer jullie belevenissen te lezen. Wat een prachtige plaatjes van jullie, de natuur en natuurlijk de beestjes :).
    We zien uit naar jullie terugkomst irl.
    Ik zit nu aan een opgewarmde magnetronhap, want mamsy is aan het werk (er is er toch één die de kost moet verdienen). Geniet nog de komende weken, wij tellen af!
    XX De Piep

• 18 Januari 2011 - 19:48

Mark:

Over 3 weken zijn jullie er alweer...!! De tijd vliegt! De foto's zijn keer op keer een genot om te zien, we moeten na jullie terugkomst maar snel een DD diner plannen :D
    Geniet ervan, de laatste paar weken!

Mark

• 18 Januari 2011 - 21:20

Tineke:

Lieverds, wat hebben we al die tijd met jullie mee mogen genieten!! Elke keer was het weer meer dan leuk om een mail van jullie te krijgen en na het verhaal snel de foto's openen....geweldig! Iedere keer was heerlijk om jullie te zien!! Bedankt hiervoor! Het grote avontuur zit er voor jullie bijna op. Wij hebben ontzettend veel zin om jullie weer LIVE te kunnen zien, spreken en knuffelen!!
    Lieverds, geniet nog van jullie laatste twee weken! Dikke knuffel & kus!

• 18 Januari 2011 - 21:47

Maarten Pellenbarg:

Wat gaat de tijd toch snel zeg, enorm snel!

Laatste loodjes zijn vaak wel kort maar tevens heel erg leuk, hoop dat jullie nog even genieten op al die mooie plekken daar!

Wederom weer fantastische plekken op de foto's te zien, top!

• 19 Januari 2011 - 11:59

Gerard En Baukje:

Ohohooh... een spannende tijd voor jullie! Nog maar even lekker genieten en bijbruinen :). Tot snel!

Veel liefs G&B

PS: hebben jullie mn mailtje van 27/12 wel ontvangen? Ben er achter gekomen dat er een aantal mailtjes zijn blijven hangen... Hjer t wol!

• 22 Januari 2011 - 11:39

Adri En Roelien:

Hallo (Bijna ex)Globetrotters!
    Wat een jaar vol belevenissen en ervaringen!
    Geniet de laatste dagen nog heel erg!!
    We hopen dat jullie m.b.t. de toekomst ook goede invulling vinden.
    Wie weet tot gauw ziens.
    Adri, Roelien + de rest.

• 25 Januari 2011 - 20:42

EJ:

Ha W&P,

Goed om te horen dat jullie met zijn drieen in alle rust terug hebben geblikt en te kijken waar jullie hart voor de toekomst kan liggen. Een bijzonder mooi jaar geweest lijkt mij zo!
    Moest wel even lachen om een foto dat ik even dacht er is toch niets onstaan daar waar we niks van weten, maar na nog een keer goed te kijken waren het jullie rugzakken ipv twee maxi cosies....
    Nou tot snel maar en enjoy your time!

Liefs van ons, X

• 27 Januari 2011 - 11:51

Sandra Sint Nyk:

Hoi! Ongeloofelijk zoveel jullie dit afgelopen jaar hebben gezien, zitten de harde schijven nog niet vol? Het zal wel weer ernstig moeten wennen in NL, ik ga zelfs liever met het vliegtuigje weer terug. Maar goed, het is niet altijd feeeeeeest. Die foto's ook, jullie kunnen wel tien fotoboeken maken! Groetjes Sandra uit het geweldige Friesland

• 27 Januari 2011 - 19:34

Hee p&w!
    Super leuk om me af en toe even te verkwikken aan een mooi verhaal! Heb er van mee-genoten! Heel leuk om jullie straks terug te zien. Het zal nog een hele uitdaging worden om alle super mooie foto's in een album te krijgen. Geniet van de laatste (warme) dagen!

• 30 Januari 2011 - 18:04

Hugo:

Lieve, lieve mensen,

Gezellig, bijna terug in ons koude kikkerlandje! Zo leuk om jullie straks weer eens face2face te spreken, live zeg maar. Is lang geleden. Zal best wennen zijn om weer intrek te nemen in jullie huisje. Zelf vlieg ik 6 februari naar Belize voor werk, maar daarna komen K&ik graag langs of jullie komen hier en wij gaan 'n heerlijke hollandse pot voor jullie koken!

Ciao!

• 30 Januari 2011 - 23:06

Robbert Dansen:

Hoi Willem & Paulien,

Time flies when your'e having fun! Het jaar is omgevlogen kan ik mij zo voorstellen, zoveel landen bezocht, zoveel indrukken op gedaan, en dan....komt het thuisland weer in zicht!

Ik hoop oprecht dat de reis jullie gebracht heeft waar jullie naar op zoek waren: dichter bij God komen te staan en te ervaren en onderzoeken welke plannen Hij met jullie levens heeft.

"Zeker en vast" zullen jullie een warm welkom ontvangen als jullie weer voet op Hollandse bodem zetten. "Home sweet home", ik hoop dat jullie het zo zullen ervaren.

Graag maak ik nog eens een afspraak als jullie tijd hebben om jullie ervaringen "live" te ervaren en jullie weer te zien.

Rest mij nog jullie een paar fijne laatste dagen van jullie reis toe te wensen en een behouden thuiskomst!!

Groetjes uit Haarlem van Robbert

• 01 Februari 2011 - 16:59

Chris Loos:

Allereerst van ons alle 4 de hartelijke felicitaties. Een mooie verjaardag daar!

Wat anders:

Volgende week vliegt Leo Pol naar Kenia en gaat werken voor een club die vanalles doet met Cashewnoten.
    Dat klonk mij als Mtwara in de oren.

Het kan zijn dat hij jullie even belt.

Mooie dag!
    Chris

• 01 Februari 2011 - 19:39

Chris En Ria:

Lieve Paulien, vandaag weer een jaartje ouder!
    Van harte gefeliciteerd en maak er maar iets gezelligs van daar in B.A.
    Jullie indrukwekkende trip zit er bijna op. We wensen jullie nog een paar fijne dagen én een behouden thuisreis!
    Groetjes uit Reeuwijk.