Reisje Zuid-west Uganda
Door: Willem en Paulien
Blijf op de hoogte en volg Willem en Paulien
25 Maart 2010 | Oeganda, Kampala
We hebben gemerkt dat Uganda rondom de wildparken niet heel erg is ingericht op de middenklasse toerist. Het is of low budget (4 euro pppn) of high end (min 200 euro pppn) en daar tussenin zit weinig. Tja, we hadden weinig keus, dus het werd de low budget …We zijn weer een hele ervaring rijker: slapen in gammele (stapel)bedden met dekens en lakens waarvan je ruikt dat ze al een tijdje niet gewassen zijn en wie weet wat er allemaal voor ongedierte in huist. Het bleek mee te vallen, want we zijn nog steeds schurft- en vlooivrij. De ratten hoorden we gelukkig alleen op de grond en niet ergens anders... Ook 1 nacht in een wildpark in een tent geslapen; of eerder wakker gelegen, want we hoorden constant op een paar meter afstand een nijlpaard knorren. Niet echt relaxed, maar wel avontuurlijk :). We waren blij dat we om 06.00 u op mochten staan voor de game drive. Onze trip hebben we afgesloten met een heerlijk dagje zwembad… Foto’s van ons reisje zijn te vinden op http://picasaweb.google.nl/psgroenvandorsten/Uganda1923MaartQueenElisabethLakeMburo?authkey=Gv1sRgCP_0hbWG3_CF6gE&feat=directlink
Morgen en overmorgen gaan we samen met Kaja hulpgoederen brengen naar het gebied van de aardverschuiving in Oost-Uganda. Kaja heeft matrassen, dekens, zeep, wasmiddel en waterzuiveringstabletten gekocht om in de eerste levensbehoeften van de mensen te kunnen voorzien in de verschillende opvangkampen.
Onze planning is om volgend paasweekend te vertrekken richting Tanzania. Het lijkt er op dat het masterplan dan ook zo goed als klaar is!
Ciao ciao, W & P
25 Maart 2010 - 19:27
Piep & Mam-Sy:
Hé avonturiers,
Dat ziet er geweldig leuk en gezellig uit!
Mooi verhaal hebben jullie er ook bijgeschreven. We schoten af en toe beiden even in de lach. Kleine beestjes zijn leuk, maar héle kleine beestjes toch niet :) We dachten dat Baukje en Gerard mensen van middelbare leeftijd waren, haha. Ligt waarschijnlijk aan de namen...Nog een hele goede week toegewenst in Uganda, de tijd gaat toch wel weer snel hè!
Dikke knuf van papa en mama -
25 Maart 2010 - 20:09
Liesbeth:
he paulien en Willem,
Het blijft een ontzettend mooi, fascinerend continent.. Fijn dat jullie ook even als echte toeristen een safarie'tje hebben kunnen meepikken! Mijn moeder gaat deze zomer naar Uganda en was al benieuwd naar jullie verhalen!
Liefs, Liesbeth
25 Maart 2010 - 22:12
Samuel:
gaaf jullie berichten te volgen, veel zegen! hier druk bezig met alle voorbereidingen... druk genoeg! -
26 Maart 2010 - 07:02
Chris:
Wat een mooi verhaal. Even waren we hier(ook erg leuk weer) niet meer, maar in Uganda.
Mooie week!
Chris
PS: nog 309 dagen van zulke dagen te gaan. Prima vooruitzicht! -
26 Maart 2010 - 14:26
Wil Snetselaar:
genoten van jullie verslag,leuk om zo een beetje mee te reizen.Was de groene slang giftig?Zo heel vaak heb ik geen slang gezien,leuk dat je'm op de foto hebt.God bless, till next time -
26 Maart 2010 - 15:33
Rianne:
Reiskriebels! Dat is wat ik er van krijg! Geniet ervan en doe de groeten aan Tanzania :-). Ben benieuwd waar jullie heen gaan.
Grote groet! -
27 Maart 2010 - 08:13
Hans En Inge:
Hoe is het met de speeltuin, kunnen jullie die nog gebruiken?
Hartelijke groeten. -
29 Maart 2010 - 09:52
Sietske:
Paulien en Willem,
Wat een avontuur! Heel erg onwerkelijk, maar prachtig. Wij gaan volgende week beginnen met een project over Afrika op school. Hebben jullie nog leuke ideeen? Een mooie dans of gebruiken? Mag ik jullie foto's gebruiken?
Dikke kus uit Nederland!