Bulungi!
Door: Willem en Paulien
Blijf op de hoogte en volg Willem en Paulien
03 Maart 2010 | Oeganda, Kampala
Bulungi (prima)
Dit is dé begroeting tussen Ugandezen in het Luganda; dit is naast het Engels de voertaal in Kampala e.o.
Deze vraag kunnen wij op dit moment ook met 'bulungi' beantwoorden. We zitten gelukkig 200 km verwijderd van de verwoestende modderstromen in het oosten, al is het hier in Kampala de laatste week ook behoorlijk regenachtig geweest.
De regen hier was even vervelend, maar niet heel erg, want het zorgde er ook voor dat we lekker binnen achter de laptop aan de slag konden met het meerjarenbeleid. Door alle vergaarde informatie van de laatste tijd door middel van vergaderingen met de betrokken partijen, worden we steeds weer wat wijzer en begint het plan meer vorm te krijgen.
Natuurlijk zien we de zon ook wel eens en gisteren hebben we onze eerste duik in de public swimmingpool genomen. Al schoorvoetend en onder toeziend oog van heel veel schoolkinderen en andere belangstellende Ugandezen ontdeden we ons van onze kledij en stonden we als enige bleke muzungu's in onze zwembroek en bikini. We hebben nog nooit zoveel bekijks gehad in een zwembad!
Meestal begeven we ons hier gewoon onder nog meer muzungu's en vallen we gelukkig wat minder op. Via Chris en Jurjanne hebben we hier al veel Nederlanders ontmoet. Dit zijn vooral mensen die hier ook vrijwilligerswerk doen of op de Nederlandse ambassade werken. We eten regelmatig met elkaar en afgelopen zaterdagavond zijn we zelfs vermaakt door de LAMA's.
In ons bericht van vorige week hebben we jullie verteld over de speeltuin die we graag zouden willen financieren voor het kinderdorp. Iedereen die al een bijdrage geleverd heeft: hartelijk dank! We zijn nu 5% van het bedrag opgeschoten, dus nog maar 75% te gaan! Via onderstaande link http://www.kajafoundation.nl/projecten/speeltuin-bulamu-village/
kun je direct je winkelwagentje vullen met een donatie voor de speeltuin (via IDEAL)of je kunt geld overmaken op 1331.22.662 t.n.v. Kaja foundation o.v.v. 'Speeltuin'. We houden jullie op de hoogte van de voortgang!
We beloven jullie dat we niet op elk project om geld zullen vragen :)
Deze week even geen foto's, anders wordt het ook zoveel van hetzelfde met al die schattige donkere kindjes. Als we weer wat nieuw materiaal hebben, zullen we jullie dat zeker niet onthouden.
Tot snel! Willem en Paulien
03 Maart 2010 - 19:44
Sytie:
Hoi lieve bleekscheten
-typisch Hollands- :)
Veel goed? (dat hoort tegenwoordig in Nederland. "Alles goed" kan niet meer volgens het beste idee van Nederland).
Zo te lezen hebben jullie het prima naar de zin. Dat wisten we natuurlijk ook al wel door alle berichten die we over en weer versturen....
Leuk dat de speeltuin een klein beetje dichterbij komt.
Hopelijk gaan jullie nog meemaken dat het gerealiseerd wordt.
Lieve groeten vanuit, een ietsje voorjaarsachtig, Nederland.
XX mam-Sy -
03 Maart 2010 - 20:13
Akkelientje:
Hi lieve skatten!!
Gelukkig dat die modderstroom niet bij jullie is, ik hoorde al wat berichten daarover.
Ik zie het plaatje van het zwembad ook al helemaal voor me, haha! Had je geen kuis badpak aan? Lijkt me ook lekker om wat Nederlands contact daar te hebben en de Lama's zijn natuurlijk altijd gezellig.
Wij mogen sinds deze week een beetje aan het voorjaar proeven want het zonnetje is lekker aanwezig!
Jullie heel veel succes met het plan schrijven!
Dikke Friese tût van ons -
04 Maart 2010 - 14:38
Suuz:
Wim & Pien!
Goed om van jullie te horen. Een fijne onderbreking na het lesgeven en voor het nakijken :) Verstandig dat jullie van de regen 'gebruik hebben gemaakt'.
Veel zegen en inspiratie gewenst bij het structuren van de plannen!
Liefs vanuit Dedemsvaart! -
04 Maart 2010 - 19:23
Gert:
Hoi lieverds,
Fijn dat jullie bit by bit wijzer worden en ook toegevoegde waarde mogen hebben voor het project.
Vroeg me af, Oeganda is vrij vruchtbaar dacht ik. Is het project zelf voorzienend in voedsel en drinkwater?
Krijgen jullie het geplande werk af of moet het nog overgedragen worden?
Nou luitjes GENIET!
XXX de Piep -
07 Maart 2010 - 14:03
Friso:
Hé W&P, indrukwekkende verhalen en mooie foto's.
Waren DE lama's daar of hebben ze ook een Afrikaanse variant?
Annyway veel zegen en weer tot mailens.
Friso en Nynke -
08 Maart 2010 - 22:06
Robbert:
Hoi Willem & Paulien,
Met belangstelling jullie verhalen gelezen en de foto's bekeken. Jullie doen goed werk, maak er wat moois van!
Groeten Robbert -
11 Maart 2010 - 13:54
Dorien:
He Paulien en Willem! Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. Jullie zien er gelukkig uit en ook uit jullie verhalen klinkt het alsof jullie je erg thuisvoelen daar in Oeganda. Mooi om te zien! Willem, dat korte koppie staat je ook best goed.
Ben benieuwd naar wat er allemaal nog gaat komen voor jullie. Veel zegen! -
15 Maart 2010 - 19:21
EJ:
Hey luitjes,
Alles goed daar, zie hier en daar en kleine verandering. Paulien met snor best stoer..en Wim met een kale bats. Staat goed hoor!
Van het weekend de film wit licht gezien. Best mooie film en geeft iets meer een beeld van de mensen aldaar en omgeving. Dacht af en toe nog even bij de scene in de witte Jeep dat jullie het waren met de foto´s die jullie hebben gemaakt. Met een beetje fantasie...
Succes maar en geniet er ook van. Het is best bijzonder denk ik om dit zo mee te maken.
Een Liefde volle groet van ons, en een knuffel van Beau. EJ & Kim